Изложби

Над дъгата

БХГ „Петко Задгорски”


представя изложбата НАД ДЪГАТА организирана от сдружение


ПРОЕКТЪТ ДЪГА.


ОТКРИВАНЕ 04.06.2013г.
18:00 часа

Сдружението е основано от автори на комикси, чиято цел е възраждането и популяризирането на българския комикс. Повод за изложбата е издаването на албум със същото заглавие. Албумът е в ограничен тираж, предназначен за колекционери и запалени любители.


Изложбата и албумът са осъществени благодарение на безвъзмездното участие на художниците Николай Додов, Сотир Гелев, Евгений Йорданов, Румен Чаушев, Петър Станимиров, Росен Манчев, Владимир Коновалов, Димитър Стоянов – Димо и Пенко Гелев, на сценаристите Любомир Чолаков, Марин Трошанов и Евгени Пройков, на автора на студията към албума Антон Стайков, на Свобода Цекова, която направи фотографиите.


Изложените табла представляват уникални отпечатъци, удостоверени със специален сертификат, подписан от автора и могат да бъдат закупени от любители и колекционери – информация може да се получи на адрес naddagata@abv.bg.


Приходите от изложбата и албума ще послужат за издаването на следващ албум през 2013 г. и за събития, представящи българския комикс.